Rugpjūčio 19 d. Paliesiaus dvare kviečiame giliau pažinti škotišką salyklinį viskį (angl. single malt) – daromą jau šimtus metų, garsų visame pasaulyje ir bemaž labiausiai vertinamą iš visų viskių dėl skonio ir aromato kompleksiškumo.
Škotiškam viskiui ruošiamas salyklas dažnai džiovinamas dūmuose . Taip gėrimas įgyja ypatingą dūmo skonį. Viskis turi būti brandinamas ne mažiau kaip 3 metus, bet salykliniai viskiai dažnai brandinami 8 metus ar dar ilgiau. Svarbų vaidmenį čia atlieka statinės. Anksčiau, naujas ąžuolo statines viskio brandinimui įpirkti būdavo per brangu, todėl buvo naudojamos chereso statinės, dėl kurių viskis įgaudavo tamsesnę spalvą ir daugiau skonio natų. Ir šiandien dažnai dar naudojamos chereso, burbono ar net porto, konjako, alaus bei Bordo vyno statinės.
Ar žinojote, kad Škotijoje tikima, jog viskį geria net angelai! Per metus per statinių sieneles išgaruoja apie 2 % brandinamo viskio – šią dalį škotai vadina angelų dalimi. Šitaip per metus angelai išgeria net 45 mln. butelių škotiško viskio.
Kiekvienas viskis turi savo išskirtinį skonį, aromatą, istoriją ir paslaptis. Atskleiskite jas kartu su gėrimų ekspertu Paliesiaus dvare, degustuodami net 4 skirtingas škotiško viskio rūšis!
Renginio data: 2023 m. rugpjūčio 19 d.
Renginio pradžia: 16:00
Renginio trukmė: 1 val. 30 min.
Renginio vieta: Dvaro vyno rūsys | Židinio salė
Būtina išankstinė registracija: info@paliesiausdvaras.lt arba tel. +370 626 82 760.
Kaina: 45 Eur. / asm.
Degustacija organizuojama susidarius 20 ir daugiau žmonių grupei.