RENGINIAI

Gruodžio 9 d. | 13:00

Kalėdų laukimas Paliesiaus dvare: Vaškinių žaisliukų ir žvakių gamybos dirbtuvės

Paliesiaus dvaras kvepės natūraliu vašku! Šį kvapą galėsime pasiimti į savo namus, nes liesime papuošimus savo kalėdinėms eglutėms iš Paliesiaus dvaro apylinkėse gyvenančių bičių gaminamo vaško. Prieš prisiliesdami prie natūralaus bičių vaško išgirsite avilio istoriją: daugiau sužinosite apie bičių gyvenimą, jų gaminamus produktus, būdus, kaip galime pajausti bites, iš kur atsiranda vaškas, kokia jo nauda žmogui.
Plačiau
Gruodžio 9 d. | 14:00

„Skambantys“ raudonieji vynai iš Prancūzijos. Pažinimo popietė su gėrimų ekspertu

Gruodžio 9 d., džiugaus laukimo metu, Paliesiaus dvare netrūks poezijos ir garsų improvizacijų, kurias sukurs neišskiriamas Domanto Razausko ir Sauliaus Petreikio duetas. O prieš koncertą kviesime patirti skonių improvizacijas, nes raudonasis vynas visai kaip muzika gali sužadinti skirtingus poskonius, kvapus bei juos lydinčias emocijas. Juk vynams naudojamos skirtingos vynuogės ir įvairūs jų deriniai – tad ir skiriasi jie kaip styginių ansamblis nuo simfoninio orkestro, birbynė nuo lūpinės armonikėlės. Vieta, kur vynuogės augo, paveikia vyno skonį, visai kaip menininkams įtaką daro jų kilmės šalis. Pagaliau, vynai bręsta juk irgi skirtingomis sąlygomis.
Plačiau
Gruodžio 16 d. | 14:00

Raudonųjų Bordo ir užjūrio vynų skonių paslaptys

Paliesiaus dvaro vyno rūsyje kviečiame į išskirtinę vynų degustaciją, su skirtingais raudonaisiais vynais iš skirtingų šalių. Palyginsime, kuo prancūziškasis Bordo vynas – visame pasaulyje laikomas kokybės etalonu, skiriasi nuo iš toli atkakusius, bet ne ką prastesnio Kalifornijos, Čilės bei Argentinos vyno. Raudonojo vyno skonį, kvapą lemia ne tik dirvožemis, klimatas, bet ir vynuogės ir brandinimas. Praleiskime popietę šiltai ir šventiškai keliaudami po paslaptingą raudonųjų vynų pasaulį!
Plačiau