Pagrindinis > Naujienos > Birželio 29 d. Jus pakviesime į atvirą šampano ir putojančio vyno pažinimo popietę Paliesiaus dvare

Birželio 29 d. Jus pakviesime į atvirą šampano ir putojančio vyno pažinimo popietę Paliesiaus dvare

Ar žinote, kuo skiriasi šampanas nuo putojančio prancūziško vyno, kremano? Ir kuo jie panašūs?

Šampanas visuomet buvo karališkas gėrimas tiek dėl sudėtingo gamybos proceso, tiek dėl karališkos kainos. Tai vienas žymiausių ir prabangiausių gėrimų, gaminamas paisant daugybės griežtų taisyklių – pavyzdžiui, šampanai turi būti laikomi rūsyje mažiausiai penkiolika mėnesių. Ir tik Šampanės regione pagal visus reikalavimus pagamintas putojantis vynas gali vadintis šampanu.

O kremanas gaminamas tuo pačiu tradiciniu metodu kaip ir šampanas, taip pat paisant galybės taisyklių. Ne visi jį nuo šampano ir atskiria. Tačiau jis gali būti iš skirtingų regionų, skirtingų vynuogių, gali būti ir baltas, ir rožinis, ir egzotiško skonio, ir sodrus, ir gaivus…

Norite apie šiuos putojančius vynus sužinoti daugiau?

Birželio 29 d. 13–15 val. kviečiame į pažinimo popietę Paliesiaus dvaro vyno rūsyje, kur Jūsų lauks gėrimų ekspertas. Norintieji galės paragauti dviejų šampanų bei šešių putojančių vynų iš skirtingų Prancūzijos regionų.

 

 

Plačiau