Pagrindinis > Naujienos > Birželio 25 d. Aperityvas „Italijos skoniai“

Birželio 25 d. Aperityvas „Italijos skoniai“

Birželio 25 d. XIII Tarptautinio muzikos festivalio „Le strade d’Europa. Lietuva-Italija“ koncerto „VEIDRODŽIAI“ svečiams paruošėme staigmeną!

Į festivalio koncertą įsigijusius bilietus svečius, pakviesime į aperityvą „Italijos skoniai“ – Jūsų lauks gurmaniškas raudonas „Vitiano Falesco“ vynas (Umbrios regionas), baltas „Grechetto Poggio Belvedere“ vynas (Umbrios regionas) bei brandinti avies sūriai su čiobrelių žolelėmis ir graikiškų riešutų lapais (Lacijaus regionas).

Itališkais skoniais kviečiame pasimėgauti nuo nuo 15 val.!

 

 

„Vitiano Falesco“ raudonas vynas | 2020 m., Umbrios regionas, Cabernet Sauvignon Montecchio vynuogynai. Šio vyno charakteristika:

13,5% laipsnių, tinka su brandintais sūriais. Sodrios ir ryškios rubino spalvos, skleidžiantis saldų vyšnių, aromatinių žolelių ir kakavos miltelių aromatą, pasižymintis puikiomis organoleptinėmis savybėmis. Skonis šiltas ir švelnus, migdolų prieskonio, su gerai subalansuotais taninais, brandintas ąžuolo statinėse.

 

„Grechetto Poggio Belvedere“ baltas vynas | 2021 m., gamintojas Arnaldo Caprai, Umbrios regionas, vynuogių rūšis – Grechetto. Šio vyno charakteristika:

13,5% laipsnių, tinka su brandintais sūriais. Subtili šiaudų geltonumo spalva, skleidžia lengvus ir paprastus migdolų, liepų ir persikų žiedų aromatus. Skonis judrus ir gaivus, lengvai pikantiškas, subtilaus migdolų aromato. Rekomenduojama patiekimo temperatūra: 8-10°.

 

Brandinti avies sūriai su čiobrelių žolelėmis ir graikiškų riešutų lapais, brandinti nuo 18 iki 24 mėn. Gamintojas „Chiodetti“, Šiaurinė Lacijaus regiono dalis.