VAKARIENĖ SU JURGA IR PAULIUMI JURKEVIČIAIS (ROMA, ITALIJA)
EDUKACIJA. Trijų „Frantoio Montecchia” (Abruco regionas) alyvuogių aliejaus rūšių ringas – degustacija su Pauliumi Jurkevičiumi (Roma, Italija).
Vakaro meniu:
• Morkų, melionų ir kivių kokteilis su „Frantoio Montecchia“ alyvuogių aliejumi ir Parmos kumpio vėrinuku
• Aštuonkojų ir krevečių tartaras su Romos artišokų carpaccio, pecorino romano sūris, „Frantoio Montecchia“ alyvuogių aliejus, rožiniai pipirai
• Lazanija su baltuoju trijų mėsų ragu
• Šefo desertas su „Frantoio Montecchia“ alyvuogių aliejumi
Degustacinės vakarienės metu svečiai turės progos pasimokyti Italijos žaliojo aukso – OLIO EXTRAVERGINE ragavimo technikos. Pirmojo lietuviško alyvuogių aliejaus vadovėlio „Knyga apie ypač tyrą“ autorius Paulius Jurkevičius paaiškins atskirų alyvuogių aliejaus skonio elementų sąsajas su sveikata ir ilgaamžiškumu, atsakys į amžinąjį klausimą „ar galima kepti su alyvuogių aliejumi?“
Kitas vakaro skonio herojus – ARTIŠOKAS. Šiuo metu Italijoje – pats artišokų sezono įkarštis. Jurga Jurkevičienė, knygos „Restorane pas Jurgą ir Paulių“ autorė pademonstruos salėje, kaip teisingai paruošti šią įnoringą daržovę, pamokai iš salės pakviesdama ir keletą svečių, Paulius Jurkevičius primins aristokratišką „Re degli ortaggi“ – daržovių karaliaus istoriją ir kelią į Europą. Svečiams bus patiekta itališko stiliaus vakarienė visus patiekalus gardinant „Frantoio Montecchia“ (Abruco regionas) alyvuogių aliejumi.
Renginio data: 2023 m. vasario 25 d.
Renginio pradžia: 17:30
Renginio trukmė: 1 val. 30 min.
Renginio vieta: Paliesiaus dvaro restoranas
Būtina išankstinė registracija: info@paliesiausdvaras.lt arba tel. +370 626 82 760.
Renginio su degustacine vakariene kaina: : 59 Eur. / asm.
Prie degustacinės vakarienės priderintus vynus galėsite užsisakyti papildomai (vynai į kainą neįtraukti)