Sausio 25 d. vakare Paliesiaus dvaro koncertų salę užlies džiazas – o prieš tai vyno rūsyje nersime į Prancūzijos ir ne tik raudonųjų vynų paslaptis. Tai vynai, kurių gamyboje naudota tik viena vynuogių veislė, vynuogių nemaišant – tad galėsite aiškiai pajusti šių vynuogių skonį ir kaip jis atsiskleidžia skirtinguose regionuose.
Ragausime 6 vynus iš Bordo, Burgundijos, Luaros bei Ronos slėnių. Vynuogių veislės: „Syrah“, „Gamay“, „Pinot Noir“ ir „Merlot“. Galėsite palyginti, kiek lemia „terroir“, išskirtinių gamtos sąlygų derinys, ir paties vyndario sprendimai. Paragausite ir lengvesnių, ir sodresnių vynų, suskambančių skirtingomis natomis.
Skonių subtilumus pažinti ir į rūpimus klausimus atsakyti padės profesionalus someljė Gytis Pečiulis.