LIETUVIŠKOS MIŠKO GĖRYBĖS – ITALIŠKOS SKONIO LEGENDOS

Data:
2023 m. Liepos 29 d.
Pradžia:
18:00

Aprašymas

VAKARIENĘ PRISTATO: PAULIUS JURKEVIČIUS, JURGA JURKEVIČIENĖ (ITALIJA, ROMA)

EDUKACIJA: Modenos balzaminio acto („aceto tradizionale“ kategorija) degustavimo ypatumai (8 – 14 – 28 metų branda) kartu su Pauliumi Jurkevičiumi (Roma, Italija).

Vakaro meniu:
• Cukinijų, voveraičių, krevečių tartaras
• Kalabrijos „parmigiana“ su 12 mėnesių brandinta „nduja“
• Desertas: Tiramisu variacija su lietuviškos vasaros uogomis

Degustacinės vakarienės metu Paliesiaus dvaro svečiai turės progos išmokti Italijos aukso – Modenos balzaminio acto “Aceto tradizionale di Modena” ragavimo technikos ir skonio paslapčių.  Žurnalistas, Italijos “Foreign Press Asociated” narys Paulius Jurkevičius pasiūlys degustuoti trijų brandų “aceto balsamico” – 8, 14, 28 metų brandos, paaiškins, kodėl šis produktas išsiskiria itin aukšta kaina.

Žurnalistė Jurga Jurkevičienė, knygos “Restorane pas Jurgą ir Paulių” autorė drauge su Paliesiaus dvaro restorano virtuvės meistrais pateiks “fusion” virtuvės šaltą užkandį su lietuviškomis voveraitėmis ir jūros gėrybėmis. Pagrindinis vakaro patiekalas – baklažanų “parmigiana” bus pagamintas naudojant Kalabrijos regiono pasididžiavimą – pikantišką brandintos mėsos paštetą “nduja”.  Saldus finalo desertas – tiramisu variacija su lietuviškomis miško uogomis ir smagi istorija apie tai, kaip gimė šis saldumynas.

Vakaro metu dvare tvyros itališka bendravimo nuotaika, vyks gastronominės diskusijos, vedančiųjų komentarai, atsakymai į klausimus.

Renginio data: 2023 m. liepos 29 d.
Renginio pradžia: 18:00
Renginio trukmė: 1 val. 30 min.
Renginio vieta:
Paliesiaus dvaro restoranas
Būtina išankstinė registracija:
info@paliesiausdvaras.lt arba tel. +370 626 82 760.
Renginio su degustacine vakariene kaina: :
59 Eur. / asm.

Prie degustacinės vakarienės priderintus vynus galėsite užsisakyti papildomai (vynai į kainą neįtraukti)