Burgundiškojo vyno pasaulio pažinimas ir atvira popietė su gėrimų ekspertu

Data:
2024 m. Gegužės 4 d.
Pradžia:
14:00
Renginio vieta:
Dvaro vyno rūsys
Kaina:
15 € / asm. (ragausime 6-8 skirtingus Burgundijos regiono baltuosius vynus)

Aprašymas

Ar žinojote, kokie skirtingi vynai gaminami iš „Chardonnay“ vynuogių? Kuo pasižymi Burgundijos vyndarystė? Kiek daug subtilumų turi burgundiški vynai?

Šio regiono vynuogynai yra unikalūs savo „terroir“. Nuo 2015 m. jie įtraukti į UNESCO paveldo sąrašus, kadangi čia yra net 1247 skirtingi vynuogynai, kuriuose pagaminti vynai turi skirtingus aromatus, skonius ir poskonius – nors vynai gaminami iš tos pačios veislės vynuogių, nėra maišomi! Burgundijoje dominuoja vynuogių veislė „Pinot noir“, iš kurios daromas raudonasis vynas, ir „Chardonnay“, iš kurios daromas baltasis. Jokiuose kituose vynuose kilmė nėra taip aiškiai jaučiama kaip burgundiškuosiuose.

Burgundijos vynų pažinimo popietės metu gegužės 4 d. nuo 14 val. dvaro vyno rūsyje Jūsų lauks gėrimų žinovas Juozas Kabašinskas, kuris pasitiks, pabendraus ir pakonsultuos. Norintieji galės paragauti 6-8 rūšių baltojo vyno už nedidelę kainą. O jei ragauti nesinori, smalsu tik žinoti – ekspertas patars nemokamai!

 


Renginio laikas: 14-18 val.

Registracija: info@paliesiausdvaras.lt (norintiems ragauti vynus)