Birželio 14 d. Paliesiaus dvaro koncertų salę užlies poetiška Jurgos Šeduikytės muzika, o vyno rūsį – melodingi raudonųjų ir baltųjų Prancūzijos vynų skoniai. Jurgos kūryba – laikui nepavaldi, patyrusi daugybę transformacijų, tačiau ištikima autentikai. Tokie bus ir degustacijoje ragaujami vynai!
Raudonieji ir baltieji vynai turi ne vieną skirtumą, tačiau kartu sudera labai harmoningai. Raudonasis vynas sodrus, kompleksiškas ir turtingas savo skonių melodijomis. Šis vynas, fermentuojamas kartu su vynuogių odelėmis, turi daugiau taninų ir net daugiau kalorijų nei baltasis. Ragaudami jį dažnai pajusite įvairių uogų natas. O štai baltojo vyno muzika svajingesnė, poetiškesnė. Šviesus ir lengvas įvairiomis prasmėmis, šis vynas turi mažiau taninų, dažnai yra rūgštesnis. Skonis dažnai turi citrusinių, egzotinių vaisių natas, kartais minerališkumo.
Degustacijos metu ragausime baltuosius ir raudonuosius vynus iš Bordo (Pessac-Léognan). Paragausite ir lengvesnių, ir sodresnių vynų, suskambančių skirtingomis natomis, galėsite palyginti, kiek lemia „terroir“ (išskirtinių gamtos sąlygų derinys) ir paties vyndario sprendimai. Skonių subtilumus pažinti ir į rūpimus klausimus atsakyti padės profesionalūs vyno žinovai.