Pagrindinis > Naujienos > Lapkričio 26 d. Paliesiaus dvare Jūsų lauks pianisto Martín García García koncertas, Burgundijos vynų pažinimo vakaras ir šventiška vakarienė su prancūziškais vynais

Lapkričio 26 d. Paliesiaus dvare Jūsų lauks pianisto Martín García García koncertas, Burgundijos vynų pažinimo vakaras ir šventiška vakarienė su prancūziškais vynais

Lapkričio 26 d., 18 val. į Lietuvą pirmą kartą atvyksta vienas talentingiausių šiuolaikinių pianistų – ispanas Martín García García! 2021 m. pianistas tapo Klivlando tarptautinio pianistų konkurso I-osios vietos nugalėtoju bei XVIII tarptautinio Šopeno pianistų konkurso III-sios vietos laureatu.

Plačiau: Martín García García (fortepijonas, Ispanija)


Lapkričio 26 d., 16 val. | Burgundijos vynų pažinimo vakaras

Šiaurės rytų Prancūzijoje esanti brangiausio pasaulio vyno gimtinė Burgundija – gali pasirodyti paprasta. Čia dominuoja dvi pagrindinės vynuogės. Jei vynas baltas, tai įprastai jis pagamintas iš Chardonna vynuogių, tuo tarpu raudonųjų skonį beveik visada formuoja Pinot Noir uogos. Tačiau būtent šiame regione galima įsitikinti, kiek daug lemia augimvietė ir skirtingos derliaus metų ypatybės.

Pasimėgaukite 5 skirtingais burgundiškais vynais, dvelkiančiais raudonųjų – geltonųjų vaisių, migdolų ir jodo natomis.

Plačiau

 

 

Lapkričio 26 d., 20 val. | Šventiška vakarienė su prancūziškais vynais

Ar žinojote, kad pagrindinės Prancūzijos vyno rūšis jungiantis dalykas yra tai, kad dauguma vyno stilių ir rūšių susiformavo dėl vyno vartojimo prie maisto? Prancūzijoje įprasta vyną patiekti su maistu ir tik išimtiniais atvejais jis buvo gaminamas vartojimui be maisto. Užsisakius vakarienę, prie Jūsų pasirinktų patiekalų, padėsime parinkti geriausiai derančius vynus, kurie atskleis ragaujamo maisto ir gėrimo sintezę.

Jūsų lauks 4 skirtingų skonių prancūziški vynai: aperatyvas, baltas ir raudonas vynai bei prie deserto priderintas specialus saldusis vynas. Patiekalus vakarienei kviečiame išsirinkti iš mūsų meniu.

Plačiau

 

Su vyno skoniais ir pojūčių subtilumais Jus supažindins gėrimų ekspertas Juozas Kabašinskas.