SU DVARO VIRTUVĖS ŠEFE – APIE PAGARDUS

Paliesiaus dvaras jau daugiau negu pusmetį koncertų klausytojus kviečia atvykti į dvarą prieš koncertą gerokai anksčiau, nes visuomet esame parengę vis kitokių dovanų. Norinčiųjų laukia nemokama ekskursija po dvarą, kviečiame į susitikimus, rengiame edukacines programas, mokomės… Visai neseniai gaminome lengvus vasariškus salotų pagardus su dvaro virtuvės šefe Daiva Stankevičiene. Daugelis buvo nustebinti, kad tam nereikėjo įmantrių prieskonių ar dabar taip mėgstamų siūlyti egzotiškų priedų. „Patikimiausi ir geriausi pagalbininkai virtuvėje yra juodasis pipiras ir druska, dabar grįžtama prie tų nuo seno paprastų ir kiekvienai šeimininkei žinomų dalykų, pagardai neužgožia kitų patiekalo skonių, jie juos tik išryškina. Vasaros pagardams gaminti tinka jogurtas, alyvuogių aliejus, laimas ar citrina, o paskui jau dėk pagal skonį arba ką turi po ranka: vieniems reikia svogūno, kitiems – česnako, treti negali apsieiti be aitriųjų pipirų“, – sako Daiva ir priduria, kad sumani šeimininkė pagardą pagamins iš nieko, iš to, ką turi šaldytuve ar virtuvės spintelėje. „Svarbu eksperimentuoti, kurti savo pagardus, bandyti vis ką nors nauja. Tuomet ir grilio mėsos kepsnys, žuvis ar žaliosios salotos bus ypatingos“, – sako Daiva.
 
Fotografo Algio Jakšto kamera užfiksavo pagardų gaminimo ir jų ragavimo akimirkas.