Pagrindinis > Naujienos > Spalio 19 d. Jus pakviesime į kvapų ir skonių kelionę po Burgundijos raudonuosius vynus

Spalio 19 d. Jus pakviesime į kvapų ir skonių kelionę po Burgundijos raudonuosius vynus

Spalio 19 d. Paliesiaus dvare gros charizmatiškasis pianistas Nitai Hershkovits – o prieš koncertą kviečiame paragauti ne ką mažiau charizmatiškų raudonųjų vynų iš Burgundijos.

Burgundija – vienas žymiausių Prancūzijos vyndarystės regionų, kuriame vynas gaminamas nuo jau porą tūkstantmečių. Regiono dirvožemis pasižymi dideliu kiekiu kalkakmenio, jame randama daug fosilijų, o klimatas vyndarystei – tiesiog idealus. Jokiuose kituose vynuose taip gerai neatsiskleidžia „terroir“ – Burgundijoje skirtingi vynuogynai gali būti įsikūrę vos per kelis metrus ir tokių pačių vynuogių vyno skonis jau skiriasi.

Burgundiški raudonieji vynai daugiausia gaminami iš „Pinot Noir“ vynuogių. Jie nėra nei labai tamsūs, nei sunkūs, neturi daug taninų – užtat kiek skonio ir kvapų! Paragaukite jų ir pajusite vaisių ir gėlių, pavyzdžiui, vyšnių, aviečių, braškių, našlaičių, natas. Brandinami šie vynai įgyja dar daugiau poskonių, tiesiog nukeliančių į kelionę po kraštą. Kviečiame leistis į šią kelionę Burgundijos raudonųjų vynų pažinimo popietėje su gėrimų ekspertu – pasimėgausite net 7–8 puikiais vynais.

 

Plačiau