Meniu

Atvykę į Paliesiaus dvarą visuomet būsite maloniai nustebinti – restorano meniu nuolat pasipildo ypatingais patiekalais, tad galėsite rinktis ir iš tradicinių patiekalų, ir tik aukštaičių virtuvės valgių, ir iš specialių pagal dvaro receptus sukurtų patiekalų. Stengiamės, kad Paliesiaus dvaro virtuvė išpildytų net pačių didžiausių gurmanų lūkesčius.

Paliesiaus dvare vienas mėgiamiausių patiekalų – vietinių  žvejų sužvejota ežero žuvis: lynas, starkis ar sezoninė ypatinga tų kraštų žuvis – seliava.

Svečių ypač pamiltas JAUČIO ŽANDŲ patiekalas. Jis pasižymi savo minkštumu, sultingumu ir aromatingumu. Jaučio žandai gaminami net penkias valandas! Patiekalas pateikiamas su krosnyje keptais burokėliais, kurie sparčiai atgauna savo pozicijas ir labai tinkami prie tamsiai raudonos jautienos mėsos.

Norintiems išbandyti ką nors netradicinio, siūlomos pikantiškos sraigės kriauklelėse su česnakiniu sviestu – iš tame pačiame Ignalinos rajone, Salako miestelyje, įsikūrusio sraigių ūkio.  Maisto  gurmanai žino, kad sraigės – itin puikus užkandis, pikantiškas patiekalas, kurio skonio neužmirši.

Paliesiaus dvaro virtuvė supažindins Jus ir su Aukštaitijos senaisiais patiekalais, kurių tiesiog būtina paragauti svečiuojantis šiame regione.

Pajausite visus miškų ir laukų aromatus pasirinkę ruginės duonos sriubą su džiovintais baravykais. Netikėta – sriuba patiekiama su šaltomis bulvėmis! Aukštaitiški lietiniai, gaminami su išrūgomis ir patiekiami su bulvių košės, spirgučių bei grietinės dažiniais, nepaliks abejingo nė vieno – ypatingas skonis ir patiekalo autentiškumas liks ilgai atmintyje.

Išskirtinis dvaro patiekalas – traški duonelė su įvairiausiomis užtepėlėmis: vištienos, baklažanų ar saulės džiovintų pomidorų. Burnoje tirpstantis derinys sužavi savo lengvumu ir puikiu skoniu.  Ši duonelė ir visi kiti dvaro kepiniai kepami senovinėje beržinėmis malkomis kūrenamoje krosnyje, kepiniams naudojami senoviniame malūne sumalti rugių ir kviečių miltai, kurie yra nekaitinti ir nebalinti. Ypač mėgiamos dvaro bandelės su rabarbarų ir obuolių arba cinamono įdaru, kvepiančios kardamonu ir vanile – tikrais prieskonių karaliais, kurių aromatas suteikia kepiniams ypatingumo.

Kepinių tešlai nenaudojami kiaušiniai, jie pakeičiami grietinėlės sviestu, taigi, čia nerasite sintetinių priedų. Su kepinių sudėtimi galima susipažinti čia.

Paskambinkite +370 626 82 760
Parašykite Siųsti užklausą
arba