Pagrindinis > Naujienos > 12.31 | Stebuklingas Naujųjų metų pokylis Paliesiuje: nuo Rossini gurmaniškiausių patiekalų iki nuostabiausių arijų

12.31 | Stebuklingas Naujųjų metų pokylis Paliesiuje: nuo Rossini gurmaniškiausių patiekalų iki nuostabiausių arijų

Maestro Christian Frattima sugrįžta ir šįkart kviečia į stebuklingą Naujųjų metų pokylį Paliesiaus dvare! 

Kviečiame atvykti ir nepabijoti suteikti laisvę savo fantazijai – pasipuošti ypatingu drabužiu, atributu, peruku, galbūt net visiškai persikūnyti į G. Rossini operos personažą, jei tik panorėsite. Naujuosius pasitiksime šokant, mėgaujantis G. Rossini muzika bei skanaujant nuostabius patiekalus kaip tikrame dvaro pokylyje!

Šį nepaprastą vakarą pradėsime šventės dalyvius kviesdami į prancūziškų delikatesų degustaciją su vyno taure iš Paliesiaus dvaro vyno rūsio. Kiek vėliau leisimės į itališkų liaudies šokių „Tarantella“ pamoką bei šventinę ir unikalią „Rossini“ vakarienę – tai išskirtinė proga paragauti gurmano G. Rossini pamėgtų patiekalų. Vakarą vainikuos renginio meno vadovo Christian Frattima ir Paliesiaus dvaro konsorto koncertas, kurio metu iki pat vidurnakčio skambės ikoniškiausios G. Rossini arijos, kamerinė ir instrumentinė muzika. O tada pakelsime taures ir pasidžiaugsime atėjusiais Naujaisiais!

Italijos kompozitorius G. Rossini jautė aistrą gyvenimui, muzikai ir maistui. Jis sakė nežinąs puikesnio užsiėmimo už valgymą. „Skrandžiui apetitas yra tai, kas širdžiai – meilė. Valgymas, mylėjimas, dainavimas ir virškinimas yra keturi veiksmai komiškos operos, mūsų vadinamos gyvenimu“, teigė jis. Kompozitorius kūrė sočiu pilvu, tarsi neigdamas žinomą tiesą, kad menininkas turi būti alkanas. Antai sykį, užuot išlipęs iš lovos ir pakėlęs ant grindų nukritusias natas, iš naujo sukūrė visą operos ariją, o kita arija gimė lauko kavinėje belaukiant, kol padavėjas atneš mėgstamą patiekalą. G. Rossini – neabejotinai gurmaniškiausias tarp muzikantų, muzikaliausias tarp gurmanų!

 

Plačiau: 12.31 | Stebuklingas Naujųjų metų pokylis Paliesiuje: nuo Rossini gurmaniškiausių patiekalų iki nuostabiausių arijų